با فیتنس شروع کنیم و یا بدنسازی؟این‌که برای شما چه رشته ورزشی مناسب است. به توده بدنی و خواست خودتان بستگی دارد..

با فیتنس شروع کنیم و یا بدنسازی؟

اغلب ما دوست داریم سالم‌ تر زندگی کنیم و البته این وسط از شر چربی‌های مزاحم دور شکممان خلاص شویم، خوشحال تر هم می شویم. این یک حقیقت محض است که اگر می‌خواهیم سالم‌ تر باشیم، تنها داشتن یک رژیم غذایی متعادل کافی نخواهد بود.در واقع حفظ کارکرد عضلات برای دستیابی به وضعیت مطلوب بدن یک ضرورت همیشگی است. به همین منظور است  که  یکی از دو راهی های مهمی که بر سر راه شما قرار دارد،دوراهی بدنسازی یا فیتنس می باشد.پرسش مهم و بزرگی که در ابتدای کار برای ورزشکاران پیش می‌آید:” با فیتنس شروع کنیم و یا بدنسازی؟” در پاسخ به این سوال ابتدا باید موضع خودتان را مشخص کنید.هرگز اشتباهی که بسیاری از مردم و افراد غیر حرفه‌ای در ورزش انجام می‌دهند را شما تکرار نکنید. ورزش فیتنس، بدنسازی و یا همان بادی بیلدینگ نیست.

اولین گام؛شناخت تفاوت هاست!

برای رسیدن به پاسخ سوالی مبنی بر فیتنس بهتر است یا بدنسازی، ابتدا باید تفاوت فیتنس و بدنسازی در ابعاد گوناگون برسی کنید.

  • تفاوت در اهداف حاصله
  • تفاوت در مسیر اجرای تمرین
  • تفاوت در عملکرد و تنوع تمرین
  • تفاوت در موقعیت اجرایی تمرین

تفاوت در اهداف ورزش فیتنس و بدنسازی

اولین و مهم‌ترین فاکتوری که دو ورزش،فیتنس و بدنسازی را از هم جدا می‌کند و مشخص می‌کند، فاکتور هدف می باشد.باید بدانید که اصطلاح بدنسازی فیتنس فقط برای تازه‌کارها قابل تحقق است و نه کسانی که می‌خواهند در هرکدام از این دو ورزش به صورت حرفه‌ای شروع به تمرین کنند.با این تفاسیر،تمایز اصلی بین تمرینات تناسب اندام و بدنسازی اهداف آن‌هاست.در نتیجه قبل از ورود به هر کدام از این سبک‌های جذاب ورزشی باید هدفتان را مشخص کنید. بدنسازی یک ورزش حرفه‌ای است که اطرافیان شما در همان ماه‌های ابتدایی تغییرات بدن شما را می‌بینند و با انجام تمرینات آن به صورت تخصصی و با تمرکز بیش‌تر،سبب پرورش بیشتر عضلات خود خواهید شد. اگر دوست دارید دیده شوید و هدف شما از ورزش همین است، خوب معطل نکنید و به سراغ ورزش بدنسازی بروید. اما در ورزش فیتنس روش اجرا و تنوع تمرینات کمی متفاوت است. در اینجا شما به دنبال بهبود سلامت کلی بدن، افزایش قدرت و حفظ وزن ایده آل یا حتی بهبود زیبایی بدن به صورت هم‌زمان خواهید بود.

تفاوت در مسیر اجرای تمرین

همانطور که  می دانید غذا به طور مستقیم بر عملکردهای بدنی تأثیر می‌گذارد، بنابراین افرادی که به تمرینات بدنسازی و فیتنس جهت دستیابی به تناسب اندام، می پردازند، باید برنامه غذایی خود را به دقت تنظیم کنند. هر کدام از دو ورزش فیتنس و بدنسازی، روش خاصی برای حرکت و عملکرد بدن دارند. برای مثال تفاوت برنامه های غذایی را مثال می‌زنیم. بدن روزانه به میزان خاصی چربی، کربوهیدرات و پروتئین نیاز دارد. هر دو سبک متفاوت ورزشی به گروه‌های غذایی نسبتاً مشابهی نیاز دارند: پروتئین و سبزیجات بیشتر، کربوهیدرات کمتر. اما به دلیل تفاوت قابل توجه ای که در اهداف، تمرینات بدنسازی و تناسب اندام از نظر سبک تمرین، نوع تمرین و حتی سبک برنامه غذایی با هم فرق دارند.جال است بداید در اغلب موارد افراد در حال آموزش در ورزش بدنسازی،،به بدن مقدار کمتری چربی و مقدار بیشتری پروتئین وارد می‌کنند تا شاهدد افزایش شدید حجم عضلات خود باشند.البته باید به این مهم نیز توجه داشت که این کار می‌‎تواند به کبد و کلیه ورزشکار آسیب جدی بزند.

تفاوت در عملکرد و تنوع تمرین

باید گفت: بدنسازی به دلیل برخورداری از سبک نسبتا یکنواخت در تمارین خود، گزینه خوبی برای افراد تنوع طلب نخواهد بود.در واقع در بدنسازی به دلیل اهداف متفاوت، آنچه که تغییر می کند تنها نسبت ها و اندازه هاست.به همین دلیل ممکن است بارها و بارها مجبور گردید که بر روی یک دستگاه تکراری بنشینید و یک حرکت تکراری را انجام دهید و تنها چیزی که در این مدت تغییر کند اندازه وزنه‌ها باشد.این در حالی است که تنوع سبک‌های تمرینی و انواع تمرین‌های فیتنس تقریباً غیر قابل شمارش است.البته نا گفته نماند که به دلیل محبوبیت قابل توجه رشته بدنسازی ، سبک تمزینی بدنسازی بدون وزنه نیز توسط مربیان مجرب و متخصص ارائه می گردد.در مقابل تمرینات فیتنس سختی کمتر به همراه  تنوع بیشتری دارند. تمرینات ورزش فیتنس با پنج مؤلفه اصلی مشخص می‌شوند: تناسب اندام هوازی، تمرینات اصلی، تمرینات قدرتی، تمرین تعادل و انعطاف‌پذیری. و مزیت اینگونه از تمرین ها این است که بسیار جامع هستند.

فیتنس بهتر است یا بدنسازی؟

با وجود همه‌ی این تفاسیراین که در کدام رشته ورزشی فعالیت کنید کاملاً به خود شما بستگی دارد، اما اگر تازه‌ کار هستید و قصد دارید سبک زندگی‌تان را از حالت کسالت‌ بار به یک زندگی سالم و پر تحرک تغییر دهید، بهتر است ابتدا با فیتنس شروع کنید. باید مقدار بسیار زیادی پروتئین را به صورت روزانه مصرف کنید. تا با قدرت به انجام حرکات و عضله سازی منجر شود پس از مدتی که بدن شما از حالت رخوت و به اصطلاح بدنسازان، از خامی درآمد، می‌توانید تصمیم جدی بگیرید که در کدام زمینه مشغول به فعالیت شوید.حال باید دنبال برنامه تمرینی مناسب برای مسیر انتخابی خود باشید. خودتان می توانید این برنامه را تنظیم کنید؟مسلما نه.چرا که هیچ تخصص و مهارتی در میان نیست. پس کار را به  مربی سعید رحمانی باسابقه  پرورش 1000 دانش پذیر حرفه ای ومربی در کشور بسپارید، و یک برنامه اصولی از ایشان دریافت کنید و به نتیجه مطلوب دست یابید. به همین منظور می توانید به صفحه اینستاگرام feelfitsaeid@ مراجعه فرمایید و یا از طریق مشاهده دوره های رایگان ، با رویکرد ویژه feelfitsaeid آشنا شوید.

کلام آخر

در این مقاله اطلاعاتی درباره بدنسازی و فیتنس و ویژگی های هر یک از دو رشته ورزشی خدمت شما کاربران عزیز ارائه شد. طبق این اطلاعات فیتنس و پررش اندام در یک خانواده جای دارند. فقط از لحاظ نوع تعذیه، زمان و شدت تمرینات با یک دیگر متفاوت هستند. فیتنس در رسیدن شما به اندامی ایده آل و رشد و تقویت عضلات کمک خواهد کرد. بنابراین هر دو یک نقطه اشتراک دارند آن هم بدنسازی است.برنامه بدنسازی در مجموعه feelfitsaeid بر اساس بهترین اصول تنظیم برنامه بدنسازی به‌ صورت مبتدی و حرفه ای طراحی می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید