پاورلیفتینگ چیست؟پاورلیفتینگ ورزشی قدرتی است که به دلیل شباهت نسبتا بسیار، با بدنسازی اشتباه گرفته می شود.

پاورلیفتینگ چیست؟

پاورلیفتینگ چیست؟!سوالی که شاید برای شما نیز پیش آمده باشد! پاورلیفتینگ یک ورزش قدرتی بسیار موثرانفرادی می باشد که در یک پتانسیل و شرایط ایمن،حداکثر قدرت ورزشکار را تخمین می زند.رقابت در این ورزش بر سر سه حرکت؛اسکات،پرس سینه وددلیفت خواهد بود.در پاورلیفتینگ،اینکه چه کسی می تواند،سنگین ترین وزنه با تکراربزند، تخمین زده می شود!پس باید بدانید، هر فرد قدرتمندی لزوما یک لیفتر قوی نخواهد بود. بلکه قدرت در این حیطه تنها یکی از صدها مهارت مورد نیاز می باشد.کسی در پاورلیفتینگ موفق می گردد که بتواند در تمامی حرکات عملکرد کنترل شده موفق تری داشته باشد. ورزشکار در هربار شرکت تنها سه فرصت تلاش خواهد داشت و درنهایت سنگین ترین وزنه او محاسبه خواهد شد.در مسابقات powerlifting سنگین ترین حرکت انجام شده توسط ورزشکار در سه پارامتر اسکات، پرس سینه و ددلیفت تخمین زده و ثبت خواهد شدو در نهایت اهر یک از حرکات صحیح محاسبه شده با یک دیگر جمع خواهد شد و امتیاز نهایی ورزشکار محاسبه خواهد شد.برنده اینگونه از مسابقات با توجه به جمع امتیازات مشخص خواهد شد.

اصول مربوط به  ورزش powerlifting!

هر یک از حیطه های ورزشی حرفه ای دارای اصول و رویکرد ویژه خود می باشند. پاورلیفتینگ نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.پیش از این نیز اشاره کردیم که یک لیفتر، فردی خواهد بود که بیشترین مجموع امتیاز از عملکرد صحیح سه حرکت اسکات، پرس سینه و ددلیفت را از آنِ خود کند.ورزش powerlifting می تواند بازه سنی متفاوت و همچنین سایز ووزن متفاوت را در بر بگیرد.همچون دیگر علوم ورزشی، این رشته نیز دارای اصول و قوانین ویژه ای می باشد که رعایت و عمل به این اصول کاملاً الزامی است چرا که عرصه رقابت، باید بر عدل و مساوات بنا گردد.از سری اصول مربوط به پاورلیفتینگ،وجود عمق خاص برای حرکت اسکات می باشد؛ در واقع هر ورزشکار مجاز است که برای انجام حرکات اسکات تا عمق خاصی بنشیند وگرنه حرکت صحیح قلمداد نشده و امتیاز او ثبت نمی گردد.دیگر اصول مربوط به این ورزش محدودیت سنی است. جالب است بدانید که تنها به خانم ها و یاآقایانی که به سن 14 سالگی به بعد رسیده اند می توان در عرصه رقابت ها شرکت کنند. البته در مسابقات سطح کشوری لیفتر های زیر 14سال نیز مجاز به شرکت می باشند اما مجاز به شرکت در عرصه های رقابتی بزرگ تر و جهانی را تا قبل از سن 14 سالگی نخواهند داشت.

در ورزش پاورلیفتینگ مردان در تمامی گروه های سنی در اوزان 53، 59، 66، 74، 83، 93، 105، 120، 120+ کیلوگرم به رقابت می پردازند. البته کلاس وزنی 53 کیلوگرم فقط مخصوص گروه سنی نوجوانان و جوانان می باشد. مسابقات زنان نیز در اوزان 43، 47، 53، 57، 63، 72، 84 و 84+ کیلوگرم برگزار می شود. در این بخش نیز کلاس وزنی 43 کیلوگرم مختص گروه های سنی نوجوانان و جوانان می باشد.یکی از مهم ترین اصول مربوط به هر رشته ورزشی حرفه ای، فردی سازی دوره های تمرینی خواهد بود. فراموش نکنید که شما نمی توانید یک نسخه عمومی از تمرینات و رویکرد ها و استراتژی ورزشی را به کارببرید و انتظار دستیابی به هدف، و موفقیت در عرصه های جهانی پاورلیفتینگ را داشته باشید.

چگونگی برنامه تمرینات در ورزش powerlifting

استراحت و ریکاوری برای بدن سازان و پاورلیفتر ها بسیار مهم است اگر تمرینات پاورلیفتینگ و کار با وزنه را طبق برنامه غذایی و متناسب با توان بدنی و شرایط بدنی خود و با مشورت متخصصان و مربیان مربوط به این رشته انجام ندهید، ممکن است آسیب جدی بر مفاصل و عضلات شما ایجاد کند. بدن شما به زمانی برای استراحت نیاز دارد تا خود را از نو بسازد، عضلات شما رشد کند و توانایی های قدرتی شما افزایش پیدا کند.مچ درد ، زانو درد ، کمر درد ، گرفتگی ، کشیدگی و پارگی عظلات و تاندونها از آسیب های ورزش های قدرتی می باشند.شما باید برای هر گروه عضلانی که تمرین می دهید حداقل 1 شبانه روز زمان برای استراحت کنار بگذارید. از طرفی شما نیازمند 6-8 ساعت خواب شبانه هستید.

فدراسیون های جهانی ورزش پاور لیفتینگ

خب به طبع پاورلیفتینگ نیز همچون دیگر رشته های ئرزشی دارای فدراسیون هاو مرجع های فروان در بسیاری از کشورها می باشد.هر یک از این تشکل ها قاعده و اصول ویژه مربوط به خود نیز دارند اما در نهایت با توجه به مسیرها و سیاست گذاری های متفاوت، مقصد یکی است و هر یک از این تشکل ها در راستای توسعه و گشترش این رشته ورزشی تلاش می کنند.یکی از تفاوت ها در سیاست گذاری ها می تواند نحوه بر خورد با معقوله دوپینگ باشد؛ چرا که قوانین مربوط به آن در تشکل های متفاوت دارای پروتکل های متفاوتی می باشد.بسیار طبیعی است که ورزشکاران این حیطه از تشکل هایی حمایت کنند که بتواند جایگاه بهتری برای این رشته ورزشی در نظر بگیرد.هرگز فراموش نکنید که درست همانطور که رقابت های پاورلیفتینگ برای پاورلیفتر ها اهمیت دارد، برای داوران پاورلیفتینگ نیز مهم است. کمیته های داوران و فنی فدراسیون ها، داورانی را برای رقابت ها انتخاب خواهند کرد که بهترین عملکرد را در زمان های حساس داشته باشند. داوران  این رشته برای قرار گرفتن در لیست داوران رقابت های معتبر، باید آزمون های تئوری و عملی را با موفقیت و امتیاز بالا پشت سر گذاشته باشند.

علی رغم همه این تفاسیر باید IPF (فدراسیون بین المللی پاورلیفتینگ) را بزرگترین نهاد رسمی این رشته ورزشی قلمداد کرد. فدراسیون بین المللی پاورلیفتینگ بیشترین عضو را در بین دیگر تشکل های ورزشی دارد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و شناخت دیگر تشکل های ورزشی پاورلیفتینگ می توانید به صفحه رسمی ما در پلتفرم اینستاگرام مراجعه فرمایید.

انواع تجهیزات ورزش powerlifting

مهم ترین دلیل ورزش کردن سلامتی است و این نکته برای فدراسیون بین المللی پاورلیفتینگ بسیار با اهمیت می باشد، یکسری قوانین در استفاده از تجهیزات ورزش powerlifting وضع شد.شرکت های زیادی در سراسر دنیا تجهیزات و لوازم ورزشی تولید می کنند. این تولید کننده به دلیل محبوبیت و جامعه آماری پاورلیفتینگ، سال هاست که تجارت خود را به این بخش انتقال داده اند. تجهیزات و لوازمی که در این زمینه تولید می شوند تنوع بالایی دارند و هر پاورلیفتیر را ترغیب به استفاده از آن ها می کنند. اما تجربه نشان داده که استفاده از هر نوع تجهیزاتی صحیح نیست و در برخی موارد منجر به آسیب دیدگی های شدیدی شده است. ورزشکاران حق استفاده از هر نوع تجهیزاتی را نخواهند داشت. یک پاورلیفتر تنها مجز به استفاده از تجهیزاتی است که مورد تایید کمیته فنی فدراسیون بین المللی پاورلیفتینگ باشد. این تجهیزات توسط کمیته فنی تحت عنوان لیست تجهیزات تایید شده منتشر می گردند. جهت مشاهده لیست به صفحه تجهیزات پاورلیفتینگ مراجعه نمایید.

پاورلیفتینگ بدون تجهیزات

همانطور که پیش از این نیز در مورد بدنسازی بدون وزنه مفصل صحبت نموده ایم، آیا به نظرتان ورزش پاورلیفتینگ نیز می تواند بدون وزنه و یا تجهیزات انجام گیرد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال ابتدا باید به مبناهای اصولی پاورلیفتینگ بازگردیم و با تعاریف آن آشنا شویم.بنابراین رقابت های پاورلیفتینگ به دو دسته تقسیم بندی می شوند. دسته اول “پاورلیفتینگ بدون تجهیزات” و دسته دوم “پاورلیفتینگ با تجهیزات” نامیده می شود. پاورلیفتینگ بدون تجهیزات به پاورلیفتینگ کلاسیک یا راو نیز مشهور است. در این متن، شرح پاورلیفتینگ بدون تجهیزات به همراه خلاصه ای از قوانین و مقررات شرکت در رقابت های این بخش از پاورلیفتینگ آورده شده است. همچنین شما می توانید جهت آشنایی با رقابت های پاورلیفتینگ با تجهیزات به این صفحه مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید